La Festa Major de Sant Llorenç
El 1808 les tropes franceses de l’imperi napoleònic entraren a Catalunya, camí de Portugal. Al seu pas per Catalunya, s’hi quedaren per sotmetre el país i incorporar-lo a l’imperi francès. El 10 d’agost de 1809, les tropes franceses eren acampades al Turó d’en Molins, a la falda del Montbaig, a la muntanya coneguda avui com a Sant Ramon. Després d’haver atacat la vila veïna de Sant Boi, l’exèrcit estranger es disposava a saquejar Sant Climent, a la recerca dels voluntaris catalans que s’hi havien refugiat. Com cada 10 d’agost, les campanes de la Parròquia repicaven per congregar els climentons a la missa en honor a Sant Llorenç que es celebrava a l’ermita dedicada aquest sant, prop de la masia de Can Tries, a la riera de Les Canals. El cap dels soldats invasors, en pensar que les campanes tocaven a sometent, va ordenar un ràpid atac a la població, però les tropes catalanes van obligar els francesos a dispersar-se, sense poder arribar així a Sant Climent.
Alliberats del fet sense violència, els climentons i climentones van atribuir la bona ventura a la intercessió de Sant Llorenç, a qui van fer un Vot de Poble convertint-lo en copatró de la vila, i prometent celebrar la seva festivitat eternament.
L’any 2010 apareix el gegantó Situ, un gegant boig que dona cops amb les mans en ballar i llença aigua per la boca. El gegantó original va ser fet de forma casolana a partir del capgròs Patufet. L’any 2019 es renova aquesta figura dotant-la d’una nova imatge i significació. S’encarrega de la construcció el Taller L’Esfera de Bellpuig d’Urgell. El Situ va abillat com els soldats francesos que l’any 1809 van ser protagonistes dels fets que van donar inici a la celebració de la Festa Major en honor a Sant Llorenç. La vigília de la Festa Major, el dia 9 d’agost, el Situ és l’encarregat de donar inici a la festivitat amb la seva cercavila d’aigua en què, al so de la xaranga, és el protagonista de la cercavila més esbojarrada de l’any. Interpreta durant aquest acte el "Ball del Situ", obra de Xavier Ventosa, i inspirada en els balls de la comparseria del Carnaval de Solsona, amb referències musicals a "La Marsellesa" i al "Despacito".
Les balladetes dels gegants
El matí del 10 d'agost, diada de Sant Llorenç, després de la interpretació del Toc de Matinades pels carrers del poble, els gegants executen el seu ball davant l'Alcalde a les portes de l'Ajuntament des d'on, seguidament, acompanyen la corporació municipal a l'Ofici. En acabar, té lloc una ballada a la sagrera de l'Església i seguidament la baixada dels gegants fins a la Plaça Lluís Companys, on s'executen algunes balladetes dels gegants i capgrossos i té lloc el vermut. En acabar, els gegants marxen fins a Cal Segasta al so de "La Climentona".