INICI
ACTUALITAT
L'ASSOCIACIÓ
SECCIONS
ACTIVITATS
CONTACTE
BOTIGA
More
Els gegants Climent i Roser van ser estrenats el 19 de juny de 1993, construïts al Taller Can Boter de Tiana. La gegantona Llúcia va ser estrenada el 17 de juny de 2001 i construïda pel Taller Sarandaca de Granollers. Ballen al so dels grallers, i per la Festa Major, de la banda.
El Ball de Gitanes és un ball de cintes on els dansaires van formant trenes i cordons durant l'execució del ball. Destaca per ser un ball parlat on els gitanos i gitanes reciten alguns versos picarescos. S'estrena durant la Festa Major del 2013, i ballen acompanyats dels grallers.
El Ball de Bastons es caracteritza per executar coreografies fent picar els bastons al ritme de la música. Tot i ser un ball molt estès a Catalunya, el ball climentó veu de la tradició bastonera del Garraf. S'estrena durant la Festa Major del 2017, i ballen acompanyats dels grallers.
El Ball del Patatuf està estès pel territori català, amb versions diferents però d'origen comú. Era un antic ball de festeig amb tres picades de mans que, probablement, són l'origen onomatopeic del nom. Es recupera per la Festa Major de 2015, i és ballat per infants.
El Ball de Mocadors és una dansa que consta de diferents evolucions que tenen com a protagonista el mocador. Pretén simbolitzar el curs de les rieres i torrents que conflueixen fins al poble. S'estrena durant la Festa Major del 2018, i ballen acompanyats dels grallers.
El Ball de Ciraraires està inspirat en els balls de pastorets. La música és de Joan V. Pueyo i la coreografia consta d'evolucions amb picades, ponts i alçament realitzats amb els llargs pals. S'estrena durant la 40a Exposició de Cireres, l'any 2016. Ballen al so de la mitja-cobla.
El Patufet i la Col van ser construïts l'any 1994 i recuperats el 2018. El Sol i la Lluna van ser estrenats l'any 2003, obra del Taller Sarandaca de Granollers. Estrenen el seu ball durant la Festa Major de l'any 2019, quan s'incorporen al Seguici. Ballen acompanyants dels grallers.
La Porca va ser estrenada l'any 2021 durant la 45a Exposició de Cireres. Representa un personatge creat l'any 2016 que forma part de "La Llegenda del Cirerer". L'acompanyament musical és d'una formació única amb tenora, fiscorn i trombó o bé percussió tradicional.
La comissió Focs de Sant Joan s'encarrega d'organitzar l'arribada de la Flama del Canigó des de l'any 1974, i des del 2008, també la portabilitat des del cim del Canigó, fent entrega a diferents poblacions. També organitza la venda de roses per la diada de Sant Jordi.
La Comissió per la Cultura del Foc (CoCuFo) es crea l'any 2020 amb l'objectiu de vetllar per les bones praxis en les activitats amb ús de pirotècnia i en la seguretat general dels esdeveniments. És l'encarregada d'organitzar les Jornades de Cultura.
L'Escola de Balls Infantils organitza els tallers previs a les festivitats on actuen els balls del Seguici Infantil ensenyant els balls al dansaires i fomentant la continuïtat dels mateixos. En funció de la dificultat coreogràfica del ball i l'edat dels dansaires s'adapten els assajos.
El Situ és un gegantó boig estrenat l'any 2010, però reconstruït el 2019 pel Taller l'Esfera de Bellpuig d'Urgell. La Cercavila del Situ té lloc durant la Festa Major de Sant Llorenç, pels volts del 10 d'agost. És el protagonista del conte que explica l'origen llegendari de la festa.